Dobra! Czas na małą aktualizację tematu.
Wpadło kilka drobnych fantów na podmianę. Udało się dostać uszczelki drzwi, osłonę progu bagażnika oraz zaślepkę lusterka.
Wcześniej wyczyściłem też zakupione Omegi, ale po morderczej walce z ich czyszczeniem pojawiło się kilka problemów ze szpilkami i nakrętkami. Szpile zacząłem dzisiaj wymieniać i na szczęście poszło dość gładko, na nakrętki czekam i w środę mam zamiar montować całość.
Poniżej zdjęcia rzeczy, które gdzieś tam mnie uwierały

- 1724085947700.jpg (1.34 MiB) Przejrzano 495 razy

- 1724085947694.jpg (1.37 MiB) Przejrzano 495 razy
Felgi generalnie są w fajnym stanie jak na swój wiek, ale strasznie ciężko było je domyć w zakamarkach. Pomógł kwas do alu "Draco". Dość tani specyfik kupiony trochę na chybił trafił. Felgi są starsze niż Volviak, bo dwie z 87, a kolejne dwie z 88r. Ostatecznie udało się satysfakcjonująco je doczyścić, nie jest wprawdzie idealnie, ale jest całkiem dobrze.

- 1724085947709.jpg (1.3 MiB) Przejrzano 495 razy

- 1724085947684.jpg (1.28 MiB) Przejrzano 495 razy
Osłonę progu bagażnika na szybko już zamontowałem, ale niestety nie trzyma się za dobrze. Wydaje mi się, że powinna osadzać się sztywno przez te "dzióbki" które powinny zakleszczać się w otworach tego progu. Niestety u mnie wchodzi luźno, może plastik tych spinek się wytarł ze starości? Tam chyba nie ma jakiegoś innego mocowania niż zwyczajnie na wcisk?
Pytanie też do uszczelek przednich drzwi. Wymieniając je należy tylko z odrobiną siły je wyciągać, czy jest coś na co trzeba uważać?