Będę zmieniać w 940 (profilaktycznie) poduszkę pod skrzynią biegów.
Czy warto przy okazji zawracać sobie gitarę poduszkami pod silnikiem?
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
- Maciek4530
Tak samo profilaktycznie możesz i silnika
Wiadomo - w 900 te silnikowe to droższy temat ale w każdym 200 robię to z automatu - sporo to zmienia w odczuciu pracy silnika na kabinę
Jeżeli nie znasz historii poprzedniej (lub jakiejkolwiek) zmiany ja bym zrobił komplecik!
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
No, chętnie, tylko jedyne co dostanę od ręki, to ProPartsSweden.
To chyba nie jest coś super jakości, prawda?
To chyba nie jest coś super jakości, prawda?
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
- saabauto
- Kontakt:
Jak masz hydropoduszki oem, zostaw.
Meyle twarde, PPS to mocno średnia półka.
Jak masz automat - pod skrzynię Meyle HD, jak manual - Swag, Febi.
2 x
Panowie mam pytanie odnośnie foteli w serii 700. Stołki od 760 mają inne przeszycia względem 740, ale czy jeszcze czymś się różnią? Chodzi mi o samą wygodę, rozmiary. Siedzisko jest identyczne, czy są ciut szersze? Gąbki są te same, czy jednak inne?
0 x
Według mojej wiedzy fotele są takie same mechnicznie, pasują p&p do 740, siedziska maja taką samą szerokość. Nie do końca jestem pewien czy te boczne pianki oparcia są takie same, ja po zmianie miałem wrażenie, że fotele z 760 są takie mniej kubełkowe i słabiej trzymają na boki.
1 x
Czy może ktoś mnie poratować schematem di 940 z 1993 roku? Najbardziej potrzebna mi pinologia przy kompie od wtrysku i kolory przewodów przy płycie z przekaznikami pod radiem
0 x
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2025, 21:58 przez Sinuspi, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
LH 2.4 auto z 1993 roku. Kupiłem nieodpalajacego Gruza, auto stało pod blokiem 2 lata. Co ciekawe jest bardzo zdrowe blacharsko, od spodu zero korozji, wypadkowych śladów brak poza tylnimi drzwiami w innym odcieniu. Z wad miejscami schodzi klar z maski, dachu i klapy bagazniki no o nie odpala. Dziś z auta usunąłem alarm od którego zgubiono pilota i wywaliłem kompa od LPG bo nie za bardzo działał. Mówiąc krótko instalacje połączyłem tak jak było fabrycznie.
Progres jest, teraz auto kręci z kluczyka, pompa paliwową po przekreceniu kluczyka załącza się na kilka sekund. Niestety jak pokręcę silnikiem to pompa paliwową staje- brak sygnału z kompa.
Błędy próbowałem wimigac stety/niestety i na ecu i na ezk kod 1-1-1.
Jeszcze mam jeden trop- czujnik położenia wału a dokładniej jego kabel zaatakował jakiś gryzoń. Jutro podmienię czujnik z mojego auta, może to być to.
W każdym razie za cenę 1,5tys nawet jak bym miał go rozebrać na części to raczej się zwróci, no i ma alufelgi draco z dekielkami. Ale chciał bym go odpalić bo co prawda,to zwykle B230FB ale ma klimę pewnie tez niedziałającą ale może się da ożywić, no i ma fajny kolorek taki jasny morski zielony.
0 x
xjtdi pisze: ↑29 lipca 2025, 21:57LH 2.4 auto z 1993 roku. Kupiłem nieodpalajacego Gruza, auto stało pod blokiem 2 lata. Co ciekawe jest bardzo zdrowe blacharsko, od spodu zero korozji, wypadkowych śladów brak poza tylnimi drzwiami w innym odcieniu. Z wad miejscami schodzi klar z maski, dachu i klapy bagazniki no o nie odpala. Dziś z auta usunąłem alarm od którego zgubiono pilota i wywaliłem kompa od LPG bo nie za bardzo działał. Mówiąc krótko instalacje połączyłem tak jak było fabrycznie.
Progres jest, teraz auto kręci z kluczyka, pompa paliwową po przekreceniu kluczyka załącza się na kilka sekund. Niestety jak pokręcę silnikiem to pompa paliwową staje- brak sygnału z kompa.
Błędy próbowałem wimigac stety/niestety i na ecu i na ezk kod 1-1-1.
Jeszcze mam jeden trop- czujnik położenia wału a dokładniej jego kabel zaatakował jakiś gryzoń. Jutro podmienię czujnik z mojego auta, może to być to.
W każdym razie za cenę 1,5tys nawet jak bym miał go rozebrać na części to raczej się zwróci, no i ma alufelgi draco z dekielkami. Ale chciał bym go odpalić bo co prawda,to zwykle B230FB ale ma klimę pewnie tez niedziałającą ale może się da ożywić, no i ma fajny kolorek taki jasny morski zielony.
Znam tą chorobę, niestety niewytłumaczalny mam progres. Kupiłem ostatnio 745 B230F.
Też odelepegowałem ale z miksera i butli.
Naszych tam było kilkunastu. Diagnozuje, jak mam siły.
https://ozvolvo.org/d/9733-bosch-lh-jet ... out-tables
1 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.